vuurvogel | alice kelder
natuur en klank als medicijn
over mij


Wat een mooie reis is mijn leven tot nu toe geweest, in al haar ups en downs. Ontwikkelen, leren, ervaren en groeien, met vallen en opstaan. Bijna nooit een rustig moment, van de ene ervaring in de andere gedoken. Soms een rollercoaster, soms een kabbelende beek, maar altijd wel ergens in beweging.

Mijn loopbaan begon als directie secretaresse bij een multinational, doorgegroeid tot office manager en P&O-er en na mijn eerste burn-out een eerste roer omgegooid. Opleidingen gevolgd tot (loopbaan)coach, NLP Practitioner en Master papier gehaald. Daarnaast heb ik mij verdiept in Intuïtieve Bewustwording, energie werk op de school voor Lichtwerkers, Opstellingen, Voicedialog, Mindfulness en later opleidingen gevolgd tot Stress en Burn-out coach en coachen op Vitaliteit. Tevens ben ik na mijn eerste burn-out in 2006 twee jaar in de leer geweest bij Inca Sjamanen uit Peru en had daarnaast een Westers Sjamaan als leermeester. Voor mij was dit thuiskomen en naast het leren leek het een ophalen van oude kennis te zijn die al lang in mij zat. Het resoneerde zo diep, alsof het een oerstuk was dat aangeraakt werd en boven mocht komen. Het bleek mijn tweede natuur te zijn. Ik heb het pad van de Sjamaan doorlopen, heb de initiaties ontvangen voor Healer en ben ingewijd in de aloude tradities.

Naast mijn werk als coach en trainer, op het gebied van loopbaanvraagstukken, heb ik het Sjamanisme vooral gebruikt voor mijn persoonlijke processen. Het doorleven en dieper integreren van al die wijsheden en tradities en ervaren hoe dat is in combinatie met het “gewone” dagelijkse leven. Mijn werk als coach, is voor mij ook cruciaal geweest, ook daarin heb ik veel geleerd, gezien en ervaren. Vooral ook over mijzelf. Alles is energie. Alles is verbonden. Alles is een spiegel.

Er volgde nog 2 burn-outs, waarvan de laatste nogal wat in beweging heeft gezet. Al een aantal keren had ik het roer omgegooid, maar blijkbaar was dat nog niet genoeg. Blijkbaar leefde ik mijn bestemming nog niet voldoende, leefde ik nog niet volledig vanuit mijzelf. Flinke processen volgden weer en ik ben letterlijk met mijn snuit over de straatstenen getrokken. Even voelde dat niet comfortabel, maar nu zie ik de schoonheid ervan in en ben ik er dankbaar voor. Het is zo nodig geweest blijkbaar om daar te komen waar ik nu ben.

Ik merkte dat ik veranderd was, juist ook in mijn werk als coach. Ik stond er anders in, merkte dat ik anders met de mensen ging werken. En met positieve resultaten.

Minder verhaal, minder cognitief, meer ervaren en voelen, meer bewustzijn en bewust worden.

En daar was die roep weer, die bleef me achtervolgen. De roep om het anders te gaan doen, meer op mijn eigen-wijze wijze. Een diep verlangen werd aangeraakt, een verlangen om volledig en voluit Alice te zijn, ook in mijn werk. Vanuit vrijheid, los van frames en dogma’s. Los van hoe iemand het ooit bedacht heeft hoe het moet zijn. Puur vanuit mijn innerlijke bron en wijsheid leven en werken. De roep was er wel, maar ik voelde nog niet hoe ik daar invulling aan “moest” geven.

Tijdens mijn derde burn-out, toen ik aan het revalideren was, kreeg ik de diagnose “dat ik er dan maar mee moest leren leven” en kreeg een recept voor zware medicatie. Het recept ligt nog in de la en ik ging naar Zolder om met mijn instrumenten, mijn eigen medicijnen, aan de slag te gaan. Daar ontstond een magische verbinding, een samenwerking met een krachtig helend veld die het aardse overstijgt. De vibratie van mijn drums en andere instrumenten bleek de sleutel tot mijn genezing te zijn.

Instant werd ineens alles helder. Niet in detail maar ik voelde een diep vertrouwen dat dit stap voor stap vanzelf helder zou worden. Maar vooral dat ik daarin geleid zou worden. Duidelijk werd dat ik het roer weer moest omgooien. Eens je deze stem zo krachtig gehoord hebt kan je niet anders meer dan naar haar luisteren.

En dat deed ik. Vanuit vertrouwen en overgave.

Mijn leven is zo anders nu. In afstemming op het universum, op de bron. Terug naar de basis, naar de natuur. Mijn natuur. En geen pijn en verkrampingen meer. Geen medicatie uit de fabriek maar medicatie die de natuur ons geeft. Een en al liefde is dat!

En zo is Vuurvogel ontstaan. Onder die naam deel ik mijn "Sounds of Medicine", mijn eigen doorleefde medicijn, een krachtige healingtool die haar wortels heeft in oeroude tradities van de natuurvolken, natuurreligies. Dit is wat ik moet doen. Dit is waarvoor ik hier ben.

Ik heb geleerd om het leven te omarmen in al haar facetten. Geleerd om de perfecties in de imperfecties te zien. Ervaren dat het niet werkt om ergens omheen te blijven draaien, iets uit de weg te gaan, maar dat het beter is om het aan te kijken, zelf verantwoordelijkheid te nemen en er dwars doorheen te gaan. En dat kan ook op een natuurlijke manier, vanuit liefde en compassie naar jezelf. Zonder verhaal, zonder al teveel woorden. Door het proces haar werk te laten doen.

De Vuurvogel manier, voor mij van grote diepe betekenis gebleken, doorleefd en ervaren. Ik zeg niet dat het altijd een makkelijke weg is, maar wel dat er een weg is om datgene te ontstijgen wat jou vasthoud om jouw werkelijke potentie te leven. Om datgene te zijn waar jij voor bedoeld bent.

Bij mij is er een grote rust en acceptatie gekomen. Een andere vorm van rijkdom, die diep van binnen komt.  En dat is mij heel veel waard. En dat gun ik jou ook, dat gun ik iedereen!

Mijn werkwijze is gebaseerd op een werkwijze die met twee voeten in de aarde staat, down to earth, terug naar de natuur, jouw natuur, mijn natuur. Eerlijk, helder en met diep respect naar alles wat er mag zijn zonder oordeel. 

Dank jullie wel, dat jullie mij de mogelijkheid bieden om mijn medicijn met jullie te delen. 

 

 

 

 

 


  
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn