vuurvogel | alice kelder
natuur en klank als medicijn
cacao ceremonie met sounds of medicine


Cacao Ceremonie en Sounds of Medicine in de Yurt Roosendaal | In de energie van Lilith | Thema hart en bekken | terug naar ons bekken, via ons hart, naar onze oermoeder, naar de plek waar wij ons mens-zijn mogen vieren, lieven en leven 


In deze bijzondere en unieke Cacao en Klank ceremonie gaan we ons diep verbinden met de energie van Lilith, ons bekken, onze Moeder Aarde. We worden in deze tijd uitgenodigd om ons bekken te bevrijden en te versterken. Om oude emoties en opgeslagen trauma’s aan te kijken zodat ze kunnen transformeren. Zonder woorden maar in de energie en vibratie/frequentie. We worden uitgenodigd om vanuit bekken ons oer zijn te leven. De gong “Het oog van Lilith” die op een 61 Herz gestemd is, de frequentie van ons bekken, zal ons met haar mooie intense vibratie ondersteunen in ons proces. Haar pure vrouwenkracht is zo voelbaar, en nodigt je uit terug in verbinding te gaan met jouw oerkracht, te zakken in je bekken door alle pijn en ellende heen die daar ligt opgeslagen, om van daaruit voluit jouw menszijn weer te kunnen leven. Lilith brengt de man in zijn man zijn en de vrouw in haar totale vrouwelijkheid. De gong “Het oog van Lilith” werkt nauw samen met de kristalharp (zingende staven uit kwarts kristal), die ons hart positief inspireert en liefdevol opent met haar zuivere hoge trilling. De kristalharp maakt de weg vrij voor de gong, om door het hart heen in het bekken haar mooie zuivere werk te doen. Ook een van de Native Flutes die op een hartfrequentie zit, zal bij de gong bespeeld worden. De gong, kristalharp, fluit, stem, drum en alle andere (sjamanistische) instrumenten, ontmoeten elkaar in een liefdevolle helende echo van klanken en vibraties.


De Cacao - Blossoming Blissful Heart – is speciaal bereid door een medicijnvrouw die alleen werkt met pure zuivere Cacao uit Peru. Deze Cacao is een geurige en subtiele blend, met tonen van Roos en andere zachte kruiden. Een pure fijne hartopener, vanuit zachtheid gaat ze de diepte in.


Het drinken van ceremoniële Cacao versterkt je focus. Door de cacao kan je een liefdevolle warme energie voelen en tot rust komen in je lichaam. De cacao bevat tryptofaan en geeft je serotine gehalte een boost waardoor je je blij en vrolijker voelt, dit werkt nog door na de ceremonie. De cacao brengt je terug naar je gevoel en intuïtie waardoor je in contact komt met je eigen wijsheid. Cacao bevat veel antioxidanten en mineralen zoals zink, ijzer, chroom en magnesium. Deze mineralen zorgen ervoor dat je lichaam gezond blijft. De antioxidanten geven een boost aan je immuunsysteem.


Wel zijn er een aantal zaken waar je rekening mee mag houden. Eet 3 uur van tevoren niet (of langer) en drink geen cafeïne houdende dranken, de Cacao wordt dan goed opgenomen door je lichaam. Het drinken van Cacao is niet aan te raden als je ssri medicatie gebruikt (denk aan antidepressiva of slaapmedicatie). Ook gaat het niet samen met alcohol of drugs. Omdat Cacao wat harstslag verhogend is, is het goed om zelf in te voelen of je wilt deelnemen als je hartklachten hebt.


Sounds of Medicine is een bijzondere en transformerende ceremonie waarin de kracht van klankhealing en oude technieken die haar oorsprong kennen in de doorleefde tradities van oude natuurreligies, zoals het Sjamanisme, samenkomen. Het gebruik van klank in de geneeskunde heeft een oeroude traditie en het is wetenschappelijk bewezen dat het een zeer helende werking heeft. In deze ceremonie wordt er vanuit een veilige ruimte gewerkt, vanuit verbinding met het oorspronkelijk veld.


Vuurvogel | Alice Kelder werkt vanuit dienstbaarheid naar haar instrumenten. Intuïtief bespeelt ze deze en met bezieling, met passie, zorg en liefde. Ze stemt af op de energie die aanwezig is, waardoor elke sessie een eigen karakter krijgt.


Nadat de Cacao gedronken is ga je lekker op je matje liggen, met je ogen dicht, en doen de vibraties, de helende frequenties hun werk. Ze nemen je mee op reis. Ze trillen daar naartoe waar liefde en aandacht nodig is. De drums onder andere trillen zware energie los die als negatieve ballast opgeslagen zit. Dat doen ze heel subtiel, heel liefdevol en zacht. De drums stemmen je af op de hartslag van Moeder Aarde, ons natuurlijk ritme. Dat geeft je een gevoel van diepe ontspanning, van thuiskomen.


Tijdens de ceremonie ontstijg je even je eigen wereld en er ontstaat een verbinding met een intens helend veld. Je zal je gedragen voelen door iets groters, je kan voelen dat er heling en transformatie plaatsvindt, dat je hart opengaat. Je ervaart een doorbraak of een bevrijding en een eenheid met alles wat is.


De Cacao ceremonie en Sounds of Medicine wordt gegeven door Vuurvogel - Alice Kelder. Alice is ingewijd in de oeroude tradities van natuurreligies en werkt als Sjamanka | Soundhealer. Vuurvogel | Alice Kelder werkt puur en authentiek, vanuit het oer-eigen oorspronkelijk veld, vanuit liefde en vanuit een grote dienstbaarheid naar de instrumenten (medicijnen).

 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn